otroligt god zucchinilasagne med köttfärs och keso

Vi början denna vecka med en hälsosammare variant av lasagne, nämligen lasagne med zucchini istället för lasangeplattor och keso istället för bechamelsås. Jag tycker egenligen inte att man kan jämföra denna rätt med vanlig klassisk lasagne för detta är, för mig, en helt "egen" rätt. En lasagne är en lasagne och en zucchinilasagne är en zucchinilasagne. Hur som helst så är detta recept otroligt gott och Max föredrar faktiskt denna över vanlig lasagne så det är ett stort plus för någon som generellt sett tycker att desto gräddigare (och onyttigare), desto bättre! 
 
Ingredienser:
1 stor eller 2 små zucchinis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g köttfärs
1 burkar krossade tomater
2 stora morötter
Basilika, godast med färsk men torkad fungerar också
Torkad oregano
1 dl rödvin om det eventuellt finns över från helgen ;)
Tomatpuré
Lagerblad
Champinjoner efter smak
5 dl keso
Lite vanlig ost
 
Börja med att göra köttfärsen, utförligt recept finns här! Men kort sammanfattat bryner du köttfärs, hackad lök & vitlök, morötter, champinjoner, basilika. Det är att föredra att steka köttfärsen för sig och morötterna och champinjonerna för sig men det gör man som man vill. Sedan är det bara att slänga ner allt i en stor kastrull och tillsätta tomatpuré, torkad oregano och lagerblad. Tillsätt vinet och de krossade tomaterna.
Låt det gärna koka så länge som möjligt men i och med att detta är en typ av lasagne så kommer det fortsätta att tillagas i ugnen men koka i minst 30 minuter hur som helst.
 
 
Medans köttfärsen gosar till sig börjar man med att hyvla zucchini med en osthyvel och lägg ut det på en stor skärbräda och salta lätt på båda sidorna. Låt det dra i ca 10-15 minuter så att vätskan från zucchinin släpper. Torka sedan av zucchinin med hushållspapper. 
 
 
Efter detta börja du montera ihop lasagnen. Börja med ett lager zucchini, sedan ett lager köttfärs och avsluta med ett lager keso. Upprepa tills allt är slut (sikta på att göra 2-3 lager). Tillsist är det endast att strö över lite vanlig ost och skjutsa in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter!
Hoppas det smakar!
Elise
2016-08-23 @ 15:45:49
URL: http://elisebags.se

Men mums så gott det lät, detta måste jag verkligen prova! :)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0