Veckans matsedel vecka 34
måndag: Zucchinilasange
Ingredienser:
1 stor eller 2 små zucchinis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g köttfärs
1-2 burkar krossade tomater
2 stora morötter
Basilika, godast med färsk men torkad fungerar också
Torkad oregano
1 dl rödvin om det eventuellt finns över från helgen ;)
Tomatpuré
Lagerblad
Champinjoner efter smak
5 dl keso
Lite vanlig ost
tisdag: Chicken tikka masala (Marcus Samuelssons recept)
Ingredienser:
För Marinaden
2,4d l yoghurt
2 msk limejuice
2 msk garam masala
1 msk färsk ingefära
1 tsk salt
4 Kycklingfilé eller kyckling innanlår, skuren i 3cm tjocka kuber
1 medelstor rödlök, grovt hackad
2 vitlöksklyftor, skalade
1st 2cm stor skalad ingefära, grovt hackad
2 msk skirat smör
3 tsk garam masala
1 hel röd chili, krossad med baksidan av en kniv (tillval)
2 stora mogna tomater
2,4dl grädde
salt efter smak
Serveras med jasmineris
onsdag: Lax med romsås och kokt potatis
Ingredienser:
400-500 g lax (fryst eller färsk)
Potatis till 4 portioner ca 10-12 st medelstor
Romsås:
2 dl Cream fresh
0,5 dl majonäs
ca en halvburk röd stenbitsrom
rödlök
lite citronjuice
Dill
gräslök
torsdag: Pannkakor
Ingredienser:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör
Förslag på tillbehör:
Grädde
Nutella
Färska bär
socker
Sylt
fredag: Middag hemma hos pappa