Veckans matsedel vecka 34

måndag: Zucchinilasange
Ingredienser:
1 stor eller 2 små zucchinis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g köttfärs
1-2 burkar krossade tomater
2 stora morötter
Basilika, godast med färsk men torkad fungerar också
Torkad oregano
1 dl rödvin om det eventuellt finns över från helgen ;)
Tomatpuré
Lagerblad
Champinjoner efter smak
5 dl keso
Lite vanlig ost

tisdag: Chicken tikka masala (Marcus Samuelssons recept) 
Ingredienser: 
För Marinaden
2,4d l yoghurt
2 msk limejuice
2 msk garam masala
1 msk färsk ingefära
1 tsk salt
4 Kycklingfilé eller kyckling innanlår, skuren i 3cm tjocka kuber 

För Masala Sås
1 medelstor rödlök, grovt hackad
2 vitlöksklyftor, skalade
1st 2cm stor skalad ingefära, grovt hackad
2 msk skirat smör
3 tsk garam masala
1 hel röd chili, krossad med baksidan av en kniv (tillval)
2 stora mogna tomater
2,4dl grädde
salt efter smak
Serveras med jasmineris

onsdag: Lax med romsås och kokt potatis
Ingredienser:
400-500 g lax (fryst eller färsk)
Potatis till 4 portioner ca 10-12 st medelstor
Romsås:
2 dl Cream fresh
0,5 dl majonäs 
ca en halvburk röd stenbitsrom
rödlök 
lite citronjuice 
Dill
gräslök 

torsdag: Pannkakor
Ingredienser:
2 1/2 dl vetemjöl 
1/2 tsk salt 
6 dl mjölk
3 ägg 
3 msk smör 
Förslag på tillbehör:
Grädde
Nutella 
Färska bär
socker 
Sylt 

fredag: Middag hemma hos pappa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0