Makaronipudding

6 portioner
Ingredienser: 
4 dl makaroner, Gammeldags Idealmakaroner
2 dl vatten
6 dl standardmjölk
1 tsk socker
Salt, vitpeppar och muskot
 
2 paket bacon i bitar
1 gul lök, finhackad
1 purjolök, strimlad (ej det grövsta gröna)
Salt och svartpeppar
 
2 dl standardmjölk
2 dl vispgrädde
4 ägg
Salt och svartpeppar
 
3 dl riven prästost
Smörklickar
 
Gör så här:
Koka upp vatten och mjölk. Koka makaronerna tills de är knappt mjuka.  Krydda med lite salt, vitpeppar, muskot och socker. Ställ åt sidan och rör om då och då så att makaronerna inte klibbar ihop sig för mycket. Fräs baconbitarna tills de släpper fettet och börjar få fin färg. Blanda då ner gul lök och purjolök och fräs med en stund. Salta lätt och svartpeppra. Blanda bacon- och lökfräs noga med makaronerna. Vispa ihop äggstanningen. Smörj en ugnsform och lägg i hälften av makaronblandningen. Strö över hälften av osten och sedan resten av makaronblandningen. Häll över äggstanningen och se till att den rinner ner ordentligt till botten genom att peta igenom här och var med en sked. Strö över resten av osten. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter.

Det kan ta upp till en timme innan puddingen blir tillräckligt fast. Kolla konsistensen genom att sätta ner skaftet på en sked - den ska inte vara rinnig. Sätt första tiden på en halvtimme och kolla sedan färgen. Täck över med folie på slutet om det behövs.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0