Drömmig kyckling- och chorizogryta
Detta kan nog varit den absolut godaste korvgryta jag någonsin ätit i mitt liv! Sitter i en otrolig markoma för tillfället och jag måste genast dela med mig av detta recept.
Ingredienser:
- ca 400-500 g kyckling (filé eller innerlår)
- 3 chorizokorvar av god kvalitet (exempelvis sorundas)
- 1/2 gul lök
- 1/2 purjolök
- 2 stora vitlöksklyftor
- 4 msk smör
- 2 msk kalvfond
- tabasco efter tycke och smak, det är gott om grytan är lite kryddig!
- 1 msk Worcestersås
- 5 dl rödvin eller matlagningsvin
- 2 dl crème fraiche
Tillagning :
- Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och finhacka purjolöken och fräs allt lökhack genomskinligt i smör.
- Strimla kycklingen och skiva upp korven. Stek sedan tillsammans i en stekpanna.
- Lägg över löken och det stekta köttet i en gryta. Tillsätt vin, kalvfond, Worcestersås och tabasco. Låt puttra i grytan i cirka 45 minuter.
- Strax före servering tillsätt crème fraiche och låt det hela få ett snabbt uppkok. Servera med nyriven parmesan och nykokt pasta.