Drömmig kyckling- och chorizogryta

Detta kan nog varit den absolut godaste korvgryta jag någonsin ätit i mitt liv! Sitter i en otrolig markoma för tillfället och jag måste genast dela med mig av detta recept. 
 
Ingredienser:
  • ca 400-500 g kyckling (filé eller innerlår)
  • 3 chorizokorvar av god kvalitet
 (exempelvis sorundas)
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 purjolök

  • 2 stora vitlöksklyftor

  • 4 msk smör
  • 
2 msk kalvfond

  •  tabasco efter tycke och smak, det är gott om grytan är lite kryddig!

  • 1 msk Worcestersås
  • 5 dl rödvin
 eller matlagningsvin
  • 2 dl crème fraiche

Tillagning :
  1. 
Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och finhacka purjolöken och fräs allt lökhack genomskinligt i smör.

  2. Strimla kycklingen och skiva upp korven. Stek sedan tillsammans i en stekpanna.

  3. Lägg över löken och det stekta köttet i en gryta. Tillsätt vin, kalvfond, Worcestersås och tabasco. Låt puttra i grytan i cirka 45 minuter. 
  4. Strax före servering tillsätt crème fraiche och låt det hela få ett snabbt uppkok. Servera med nyriven parmesan­ och nykokt pasta.
 
RSS 2.0